MENÜ
 
  Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége - FAKOOSZ,  Bánokszentgyörgy - Zalaegerszeg

Megjelent

 

dr. Sirák András: Sürgősségi betegellátás

című könyvének ötödik átdolgozott, bővített kiadása.

 2013. 06. 20.10:37:10

 

A könyv az öt évvel ezelőtti negyedik kiadáshoz képest 70 oldallal bővült. Helyet kapott benne egy képes összeállítás a leggyakrabban használt sürgősségi eljárások alkalmazásáról, mint a stabil oldalfekvés, a mellkaskompressziók helyes kivitelezése, defibrillátor elektródák felhelyezése stb.

Minden fejezethez került egy bekezdés ”A nővér egyedül…” címmel. Ebben a szerző ismerteti a nővér teendőit, ha egyedül kell megkezdenie a sürgősségi ellátást. Új a könyvben a sürgősségi ellátás elméleti alapjait ismertető ABCDE fejezet.

Kapható az orvosegyetemek Családorvosi Tanszékein. Megrendelhető: az angelika@t-online.hu e-mail címen és  a 22/472 242 telefonszámon.

Ára 4.500.- Ft + postaköltség

 


 

 

 

 

 


 

ELADÓ MŰSZEREK

2013. 04. 03.12:59:55

Házirovosi praxisban használható, szinte teljesen új készülékek, tartozékokkal együtt eladók.

 

Megnevezés

Irányár

MK400 hullámmasszázs készülék

500 000 Ft

Res Med Apnea Link

400 000 Ft

"Magneter PR 01"

350 000 Ft

Ultratone FUTURE PRO

150 000 Ft

VeinoPlus TENS készülék

 

50 000 Ft

 Valamennyi készülék egyben történő megvásárlása esetén 20 % kedvezmény.

 Érdeklődni: 30/562-5885


 

Éva kérdésére Ádám válaszol  - cikkajánló

10:03:01  2011.09.06.

 

Akorai vaszkuláris öregedés kimutatásával és azartériás életkor meghatározásával hatékonyan ismerhetők fel a nagy kardiovaszkuláris kockázatú betegek a tünetmentes populációban.

A kardiovaszkuláris események incidenciájának visszaszorítása érdekében az egyéni rizikóbecslés és állapotfelmérés a legfontosabb teendő, hiszen nem a manifeszt betegségek, hanem a panasz- és  tünetmentes betegségszakaszok felismerése nyújtja a legeredményesebb kezelési lehetőséget. A prevenció fő feladata tehát a nagy rizikójú betegek felismerése és a szubklinikus elváltozások felderítése, melyet követően lehetőség nyílik a már progrediáló folyamat lelassítására, visszaszorítására.

 

Ma már ismert tény, hogy a kronológiai és a vaszkuláris életkor nem feltétlenül egyezik meg. Az életkorral járó strukturális és funkcionális érrendszeri változások felgyorsulásáért mindenkinél más rizikófaktorok tehetők felelőssé. A korai vaszkuláris öregedés (EVA=Early Vascular Aging) pathológiai elváltozásai egyszerűen, reprodukálhatóan, noninvazív módszerekkel mérhetőek, továbbá ezek a jellemzők, mint például az artériák rugalmasságának változásai jól korrelálnak a vaszkuláris életkorral.

 

A magas kardiovaszkuláris kockázat visszaszorítására tehát a korai prevenciós terápia a válasz, melyet az irodalom összefoglaló néven ADAM-nak nevez (Aggressive Decrease of Atherosclerosis Modifiers, azaz atherosclerosist elősegítő tényezők agresszív csökkentése). Vajon hatékony koncepció-e, ha Ádám válaszol Évának? Ezt a kérdéskört fejti ki  dr. Vértes András cikke, mely az elitmed.hu-n érhető el.

 

Az artériás életkor méréséről az alábbi linken olvashat.

 

Medexpert Kft. – Arterialcare Üzletág

Email: arterialcare@medexpert.hu

Tel.: 06-1/250-4490

Web: www.arterialcare.hu | www.medexpert.hu

 

(x)

 

 


 

  Jó hírünk van!

 A Magyarországon vezető haláloknak számító szív- és érrendszeri betegségek korai felismerését mostantól két új paraméter egyszerű, gyors és innovatív vizsgálati módszere teszi lehetővé: a centrális vérnyomás és a vaszkuláris öregedést megmutató artériás életkor meghatározása. Miért is érdemes ezeket figyelembe venni?

 A centrális vérnyomás non-invazív vizsgálata

 Vérnyomást lehet mérni és kezelni a megszokott módon is. Ebben az esetben a vérnyomás optimális lesz a felkaron. A kérdés az, hogy ugyanekkor optimális-e az aortában is. A centrális vérnyomás ugyanis nagyobb szerepet játszik a brachialis artéria nyomásánál a vaszkuláris hipertrófia és a carotis érelmeszedés kialakulásában. A centrális nyomásértékek alapvetően eltérnek a felkari értékektől és változásuk a felkari vérnyomástól függetlenül is bekövetkezhet, éppen ezért külön figyelmet érdemelnek. A centrális vérnyomás non-invazív meghatározása ma már könnyen elérhető a legújabb fejlesztésű speciális készülékekkel.

 

Az aorta kezdeti szakaszában mérhető centrális aortanyomás pontosabban tükrözi a bal kamra töltési állapotait és az agyi érrendszerre ható nyomásviszonyokat, ezért a felkari nyomásértékeknél jobban jelzi a kardiovaszkuláris események veszélyét is (erről bővebben itt olvashat). Ebből adódóan a jövőben javasolható a centrális nyomásviszonyokat is terápiás célpontként választani és az antihipertenzív kezelés fontos részeként kezelni mind a prevencióban, mind a terápia megválasztásában és személyre szabásában.

 

 

A CBPM24 készülék új megvilágításba helyezi a hipertónia kezelését, mert elérhetővé teszi a felkari értékek és a centrális nyomás egyidejű meghatározását és 24 órás monitorozását.

 A készülékről bővebb információt ide kattintva talál.

 Az artériás életkor

 Az életkor előrehaladtával az artériák struktúrája és működése változik. A folyamatot az endothel funkció romlása, a centrális artériák tágulékonyságának a csökkenése és az érfali rugalmasságvesztés jellemzik. Ezen változások a kardiovaszkuláris események prediktorai, így felismerésük kulcsfontosságú az emelkedett kockázat meghatározásában.

 Az erek öregedési folyamata gyorsabb lehet a biológiai kor előrehaladtánál. Az idejében felismert kedvezőtlen folyamat visszafordítható, lassítható. Az artériás életkor meghatározása a háziorvosi praxisban létfontosságú lehet. A vizsgálatot a még panasz- és tünetmentes lakosság körében a legcélszerűbb elvégezni, mivel a felismerést követő beavatkozás itt hozza a legjobb eredményt. Ezen páciensek eléréséhez kulcsfontosságú az új rizikófaktorok tudatosítása.

 

 

Az új generációs Arteriográf 18 hemodinamikai paraméterrel és érrendszeri jellemzővel együtt az artériás életkort is meghatározza. Az artériás életkor fogalma könnyen értelmezhető, ez pedig segíti a páciens együttműködését. Az állapotfelmérés iránti igény elterjedéséhez hozzájárul az érelmeszesedésről és a rizikótényezőkről szóló lakossági tájékoztatás.

 A készülékről bővebb információt ide kattintva talál.

  Várjuk azon kollégák jelentkezését, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak a tudomány és az orvosi technológia fejlődésével. Regisztráljon ide kattintva, hogy Önt is tájékoztathassuk a legújabb szív- és érrendszeri tanulmányokról, kutatási eredményekről és médiamegjelenésekről!

 

Medexpert Kft. – Arterialcare Üzletág

Email: arterialcare@medexpert.hu

Tel.: 06-1/250-4490

Web: www.medexpert.hu

 

 


www.betegtajekoztatas.info

 

 AMIT A  BETEGTÁJÉKOZTATÁSÉRT TEHETÜNK!

 A Magyar Orvosi Kamara és az Országos Alapellátási Intézet együttműködésével minden orvos, így az Ön számára is elérhető ingyenes weboldalas szolgáltatást indítunk 2009-ben azzal a céllal, hogy segítsük az orvosokat a betegtájékoztatásban. 1,5 év alatt több 100.000 prospektust szállítottunk ki a rendelő orvosoknak, jelenleg 150 féle betegtájékoztatóból rendelhet!

 

A www.betegtajekoztatas.info oldalon történő rövid regisztráció után Ön betegség vagy szakterület szerint kiválaszthatja azt a betegtájékoztatót, mely megítélése szerint a leghasznosabb lenne betegei számára.

Egy gombnyomással megrendelheti azt, mi pedig 48 órán belül ingyenesen kiszállítjuk az Ön által megadott címre.

Tehát a betegtájékoztatók is ingyenesek, és a postai költség sem terheli az orvost.

 

Reméljük, hogy Önnek és betegeinek is hasznos lesz a honlapunk használata.

Regisztráljon, várjuk rendelését a www.betegtajekoztatas.info oldalon.

 

IDS-Medical Kft. Tel:061-472-0768

Budapest Temesvár u.20. info@ids-medical.hu

 


Bemutatkozik az Ügyelőorvos Szolgálat

A www.ugyeloorvos.hu Magyarországon az első interaktív portál, amely ügyeletet és helyettesítést kérő, illetve vállaló orvosokat közvetít. 2009 márciusában alakult a Dr. Pintér és Dr. Steve Egészségügyi és Kereskedelmi Betéti Társaság leányvállalataként, és a következő célokat tűztük ki:

 • magyarul beszélő háziorvosok közvetítése az ország különböző pontjaira, ahol helyettesítési, illetve ügyeleti munkát tudnak vállalni
 • minél több háziorvos közvetítése ezekre a szabad helyekre, hogy országszerte minél gördülékenyebben menjen a munka az alapellátásban
 • kapcsolatfelvétel minél több, az országban működő, háziorvosi praxissal, alapellátással foglalkozó magán klinikákkal, illetve ügyeletet szervező cégekkel, hogy megoldjuk meg a gyakran előforduló átmeneti ügyeleti és helyettesítési létszámhiányt
 • a jövőben az ügyelni szándékozó kórházi orvosok és nővérek, illetve gyógyszerészek kiközvetítésével is szeretnénk foglalkozni

Orvosokat közvetítünk olyan szabad helyekre, ahol minimum 4 (négy) órás vagy maximum 6 (hat) havi ügyeletről, illetve helyettesítésről van szó.
Munkacsoportunk két háziorvosból és egy számitőgépes teamből áll, amely elkötelezte magát a fent említett célok sikeres megvalósítására.

Olyan háziorvosok jelentkezésére várunk, akik szabad kapacitással rendelkeznek, és:

 • szabad foglalkozásúak
 • egy másik, kistérségi ügyeleti rendszerben is szeretne munkát vállalni (kistérségi ÁNTSZ engedély szükséges)
 • több jövedelmet szeretnének
 • több tapasztalatot szereznének
 • háziorvosi helyettesítést vállalnának
 • többet szeretnének ügyelni
 • munkaadóként helyettes orvost keresnének
 • munkaadóként ügyletes orvost alkalmaznának

Lépjen kapcsolatba velünk még ma: ugyfelszolgalat@drpinterdrsteve.t-online.hu
Mobil: 0630/503-82-89, 0620/400-62-63

 

 


 

Mágnestherápia otthon és a rendelőben

 

 A bükfürdői kongresszusi táskában talált MAGNAPRESS prospektusról lemaradt az elérhetőségem. Az ott elhangzott előadás összefoglalóját az alábbiakban adom közre:

 Dr Schemmel Ágnes házi gyermekorvos

30/483-2299 Ásotthalom.

 A Magnapress egy magyar származású orvos találmánya, aki akupunkturát is tanult , és felhasználta a tudomány eddigi eredményeit készüléke megalkotásához.A találmány lényege, hogy a mágnesből kilépő erővonalak 1 nyalábba rendeződnek. 5000 mágneses erővonal képes az akupunkturás pontokat stimulálni, fájdalmat, gyulladást csökkenteni.

1976-os az a felfedezés, hogy 2 perc mágneses kezelés hatására a vörösvértestek szétválnak, és megnő a vér oxygén szállító képessége.

1989. Dr. W.Philpott leírta,hogy az északi pólus a szervezetben felgyülemlett káros savakat közömbösíti.

 Az ÉSZAKI PÓLUS HATÁSAI: fájdalomcsillapító, gyulladás csökkentő, savas hatást közömbösítő, mikroorganizmus gátló, nyugtató, általában tünet csökkentő, oxygenizációt növelő hatású. Önállóan is alkalmazható.

 A DÉLI pólus hatása ellentétes, de felépítő, anyagcsere aktiváló. Önállóan nem használható.

 A feltaláló összeállított egy mindenki számára érthető használati útmutatót,így 150 féle betegség, tünet OTTHONI kezelésére alkalmas, az egész család számára a készülék. Állatgyógyászatban is használják.

A capillárisok tágítása, nagyobb oxygén szállítás miatt diabetesben, gerinc melletti kezelést alkalmazva discus herniában, csonttörésekben és implantátumok elhelyezésekor jól alkalmazható. A csontátépülés 18%-al gyorsabb.Növeli a májban az ATP szintet. A fülkagyló 169 akupunkturás pontján alkalmazva immunizáló hatású.( Kezelendő pontjai alkalmanként megegyeznek a hagyományos akupunktura pontjaival).

 Előnyei: nem igényel energiaforrást, az orvosi táskában mindenhová vihető, 10 év garancia,ruhán (gipszen) keresztül is áthatol az 5ezer gauss erő, gyerekek is kezelhetők, egészségpénztár finanszírozza. Az EU területén forgalomban van  93/42 CEE számon.

 A nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők vele ( szájüreg, fül, aranyér ).

 A témában összegyűjtött cikkek, az előadás teljes anyaga elérhetők: schdel@gmail.com

 További információk itt:  www.magnatico.gportal.hu

Szavazás

Lesz-e érdemi finanszírozásemelés 2015-ben?
Igen
Nem
Már elkésett
Asztali nézet