MENÜ
 
  Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége - FAKOOSZ,  Bánokszentgyörgy - Zalaegerszeg

Változások a MOK Komplex Kft-nél

 

A MOK Komplex Kft az elmút időszakban teljesen átszerveződőtt, minden volt korábbi dolgozójától megváltak.

A MOK Komplex új elérhetősége:

 

06-1/301-0804 - ügyfélszolgálat

 

Pölöskei Katalin    
ügyvezető
MOK Komplex Kft.
1068 Bp. Szondi u. 100.
poloskei.katalin@mokkomplex.hu

 


Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr!


Örömmel értesítjük Önöket, hogy a FAKOOSZ, az MKB Általános Biztosító Zrt és a MOK Komplex Kft között létrejött megállapodás alapján a FAKOOSZ tagjai a MOK Doktor Orvosszakmai Felelősségbiztosítás díjából 10% kedvezményt kapnak. Ezt a kedvezményt az MKB Biztosító Zrt. azzal a feltétellel adta, hogy 1 éven belül egy 300 főből álló csoporthoz sikeresen eljut a kezdeményezésünk.


A MOK Komplex Kft az Orvosi Kamara 100%-os tulajdonban lévő pénzügyi tanácsadó kft-je. Létrejöttének célja, hogy minden MOK tagnak segítséget nyújtson a mai zavaros és kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben való eligazodásban mindenféle banki és biztosítási termék vonatkozásában. A MOK Komplex Kft indulását követő első gyümölcse egy olyan orvosszakmai felelősségbiztosítás, mely díjaiban és feltételeiben is a legkedvezőbb a piacon. Célunk egy olyan termék létrehozása volt, amely


-    káreseménykor valós szolgáltatást nyújt, nem bújik ki a fizetés alól,
-    a piacon egyedüliként támogatja a kármentes orvosokat,
-    minden szakorvosi területre fedezetet nyújt,
-    egy év visszamenőleges fedezetet alapból tartalmaz,
-    nem kötelez önrész vállalására,
-    lehetőséget nyújt az eseményenkénti limit 50MFt-ra történő emelésére is,
-    díjaiban is kedvezőbb, mint a jelenlegi konkurens cégek ajánlatai.


Kérjék ingyenesen kalkulációnkat az alábbi elérhetőségek bármelyikén a telefonszáma és a pecsétszáma megjelölésével.

Budapest, 2012.02.02.


Üdvözlettel:


MOK Komplex Kft. 

 

 

 

 


 

A MOK Komplex Kft és a FAKOOSZ közös orvosi felelősségbiztosítási akciója

2011.10.27.10:35:47

 

Tisztelt Doktornő!

Tisztelt Doktor Úr!

 

Az előző cikkeinkben olvashattak már, hogy a MOK Komplex Kft. megalakulásának célja, hogy pénzügyi előnyöket keressen az orvostársadalom számára. A cégünk nevében szerepel a Komplex kifejezés, mert feladatunknak érezzük, hogy minden ügyfelünk számára komplex tanácsadást nyújtsunk. Ennek pedig szerves része az olyan tájékoztatás is, amelynek nincs direkt értékesítési célja. Gondolunk itt a költségek optimalizálására, mint például a „felesleges” folyószámlák kiszűrése, és megszüntetése, az igényeket már nem lefedő biztosítások átalakítása, adott esetben lecserélése, stb.

Ezeken kívül viszont talán a legfontosabb az, hogy beszéljünk a jelenlegi szabályokról. Azt mindenki tudja, hogy a biztosítónak kötelessége tájékoztatást küldeni az esetleges feltételbeli változtatásokról, évforduló előtt a következő éves díjról, stb. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a jelenleg érvényes szabályok szerint a vagyonbiztosítások kapcsán a biztosítók a díjat az egyéves biztosítási időszakra állapítják meg. Természetesen a szerződő és a biztosító megállapodhatnak abban, hogy a szerződő az éves díját részletekben fizeti meg, így emiatt fizethetünk sokan havi, negyedéves, vagy féléves díjú biztosítást. Emellett a szabályok azt is előírják, hogy a vagyon- és felelősségbiztosítások megszüntetését évfordulóval lehet csak kérni. Mégpedig úgy, hogy azelőtt legalább 30 nappal be kell érkeznie a felmondásnak a biztosítóhoz. Abban az esetben, ha mégsem mondjuk fel időben, vagy úgy döntünk, hogy nem fizetjük tovább a biztosításunkat, a biztosító jogosult a kockázatvállalása fennállásával arányos díj követelésére és behajtására. Az időtartam hossza minimum 30 nap. Mértékét a szerződési feltételekben találhatjuk meg.

Mivel a MOK Komplex megalakulása óta a legtöbb érdeklődés a szakmai felelősségbiztosítás témakörében érkezik hozzánk, úgy gondoljuk, hogy mindenképpen beszélni kell az ezzel kapcsolatos legfontosabb problémákról, és szánni kell pár percet a saját biztosítás átolvasására, vagy ha ehhez nincs idő, a MOK Komplex munkatársaival történő átvizsgáltatására.

Ilyen például a már többször említett 5/50MFt-os limitű biztosítás, ami egy kárra maximum 5MFt-ot fizet ki, ám évente akár 50MFt-ot is. Annak a valószínűsége azonban, hogy egy biztosítási év alatt a biztosított orvos 10 db egyenként 5 milliós vagy még ennél is több kisebb kárt okozzon, igen csekély. Érdemes tehát a kártérítési limit választásánál elsősorban a káronkénti limitre koncentrálni, ennek összegét magasan tartani, és az éves limitnél ennek dupláját, vagy indokolt esetben a tripláját kérni. Ezt támasztja alá az is, hogy az utóbbi években a kártérítési igények, illetve a megítélt kártérítési összegek jelentősen megemelkedtek, és még az alacsonyabb kockázatú szakorvosi területeken is kevés lehet egy 5MFt-os eseti kár. Ez pedig azt jelenti, hogy ezeket a biztosításokat érdemes átdolgozni.

Találkoztunk már olyan biztosítással is, amely nem pontosan arra a szakterületre szól, mint amit az orvos jelenleg végez. Az a kisebbik probléma, ha több szakterület van a biztosításban, hisz ez általában díjnövekménnyel jár. Ám az sokkal nagyobb baj, ha már biztosítási szempontból komolyabb kockázatú szakterületen dolgozik, és a biztosítása erre nem terjed ki. Ezen esetekben nem köteles a biztosító fizetni, ha kártérítési igény jelentkezik. Ebbe a kategóriába sorolható az is, mikor az orvos akár a saját, akár a céges – a szakmai biztosítását is érintő – adataiban történő változásokat elmulasztja bejelenteni, vagyis nem tesz eleget a bejelentési kötelezettségének. Bizonyos, szerződésben felsorolt esetekben a biztosító ekkor is mentesülhet a kár megfizetése alól.

Előfordul, hogy egy orvos több céggel rendelkezik, és mindegyikre kötött egy biztosítást, mert csak így tudta megoldani, hogy működési engedélyt kapjon. Szintén egy újabb megoldandó probléma, amelyet a MOK Komplex orvosolni tud. Rajtunk keresztül lehetőség van olyan megoldásra, amelyben szerepeltetjük az összes céget úgy, hogy lesz egy szerződő, és több társbiztosított. Így elég egy szerződés, és ami talán még fontosabb, egy díjat kell mindezért fizetni az orvosnak.

A komplexitásunk másik igen fontos része az, hogy cégünk a felelősségbiztosításon kívül olyan termékek átvizsgálásában is segít, amire mindenkinek, szakmától függetlenül szüksége lehet. Többségünknek van autója, saját lakása, esetleg nyaralója, amelyeket vagy azért mert kötelező (KGFB), vagy azért mert érdemes (lakás-, nyaralóbiztosítás, CASCO), biztosít.

A gépjármű-biztosításokat évente érdemes átnézni, hiszen egy jó váltással éves szinten akár több 10.000 Ft-ot is megtakaríthatunk. Emiatt sokan használnak olyan internetes felületet, ahol több cég ajánlata közül választhatják ki a nekik kedvezőt.

A lakásbiztosítás ezzel szemben egy elég elhanyagolt téma. Legtöbben nem foglalkozunk lakásbiztosítási szerződésünk karbantartásával, és csak akkor váltunk, ha direktben felkeres egy ügynök, és ajánl egy kedvezőbbet a jelenleginél. Ismert és megszokott piaci gyakorlat, hogy a vagyonbiztosítások szerződéskor meghatározott biztosítási összegeit a biztosítók évről évre indexálják, azaz hozzáigazítják az éves inflációhoz. De vajon egy 5-10 éve indexálódó ingatlan és ingóságérték most is fedi a valóságot? Legtöbbször nem. Változhat az ingatlanban lévő ingóságok értéke, összetétele, és előfordulhat, hogy az ingatlanunk újraépítési értéke az inflációkövetés mértéke miatt sem fedi már a valóságot. Ezen kívül fontos dolog beszélni a biztosítások kiegészítéséről, mint például a felelősségbiztosítás, üvegbiztosítás, balesetbiztosítás stb. Emellett fontos tudni azt is, hogy 5-10 éves távlatban előfordulhat, hogy egy sokkal kedvezőbb díjú, de feltételei, paramétereiben sokkal modernebb terméket hoz létre az adott biztosító, ám ha nem érdeklődünk róla, nem tudjuk meg. Ezek mind olyan pontjai egy lakásbiztosításnak, amely indokolttá teszi, hogy 2-3 évente átvizsgáljuk, adott esetben körbenézve a piacon jobb megoldást keressünk.

A fentiek miatt az év végén esedékes gépjármű-biztosítási kampányig egy olyan felületet helyezünk el a honlapunkon, ahol mindenki – az interneten már megszokott módon – kiszámíthatja több cég ajánlatai alapján a számára legkedvezőbb megoldást, és meg is kötheti azt. Ez a felület a gépjármű biztosításokon túl lehetőséget nyújt arra is, hogy a lakás és nyaralóbiztosítását is kiszámolja az ügyfél, összehasonlítsa a jelenlegi biztosításával, és az autóbiztosításhoz hasonlóan intézhessen váltást is.

Jogosan merülhet fel a következő kérdés Önben ennek kapcsán. Miért a MOK Komplex felületét válasszam, ha már van egy megszokott, ahol eddig számoltam? Erre a válasz roppant egyszerű. Mi minden partnercégünket úgy keressük meg, hogy a MOK áll mögöttünk. Ezt minden partnercégünk komolyan veszi, hiszen az orvos minden pénzintézet számára fontos ügyfél, így több esetben külön tarifát, kedvezményt kapunk. Ha ebből a 40.000 főből álló körből folyamatosan növekvő számban lesznek a MOK Komplex ügyfelei, a partnercégeknél egyre kedvezményesebb tarifacsomagokra nyílik majd lehetőség. Természetesen nemcsak az orvosoknak van lehetőségük az autó és ingatlanbiztosításokat megkötni rajtunk keresztül, így akár családi, baráti körben is érdemes megemlíteni ezt a lehetőséget.

Nemrégen véget ért ugyan a nyári utazások időszaka, de nemsokára indul a síszezon. Akik rendszeresen járnak külföldre, és akik ritkán teszik ezt, egyaránt egyetérthetnek azzal, hogy minden külföldi útra érdemes biztosítást kötni. Azonban azoknak, akik síelnek, talán bátran mondható, hogy kötelező. Egy rosszul sikerült lecsúszás kapcsán olyan több millió forintos költségek merülhetnek fel külföldön, amelyet egy pár ezer forintos biztosítással ki tudunk váltani. A honlapunkon lehetőség van arra, hogy bárki online utasbiztosítást kössön magára, családjára, barátaira is.

Az utóbbi időben egyre több igény érkezett a céges, életbiztosítással kombinált megtakarítások kapcsán, így azokról is érdemes pár szót beszélni. A jogszabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a cégek a saját munkavállalóikra, vezető tisztségviselőikre indítsanak ilyen megtakarításokat, amelyek így akár nyugdíjcélra is felhasználhatóak. Ez jó a munkavállalónak, mert látja, hogy számítanak rá, és jó a munkaadónak, mert ezzel motiválhat. Ám jó lehet ez személyesen a cég vezetőjének is, mert céges pénzből tud megtakarítani akár a nyugdíjas évekre.

A megoldás előnye az, hogy a befizetett biztosítás díja a biztosítást fizető vállalkozásnak és az általa biztosítani kívánt magánszemélynek egyaránt adó és járulékmentes. A biztosított magánszemély pedig halasztottan adózik majd, amikor a pénzhez hozzá akar jutni. Amennyiben a biztosított a cég tevékenységében bármilyen módon közreműködő tag és a kedvezményezett egy harmadik természetes személy, akkor a befizetett biztosítási díj költségként elszámolható, vagyis csökkenti az adózás előtti eredményt.

Amint a vállalkozás helyébe lép a magánszemély, mint szerződő, és kéri a kifizetését a megtakarításban lévő összegnek, a jogszabályok szerint adózni köteles, az épp akkor hatályos jogszabályok szerint.  Ekkor neki a meghatározott visszavásárlási értékből egészségügyi hozzájárulás és SZJA fizetési kötelezettsége van. A fennmaradó összeg gyakorlatilag egy prémium, melyből jelentősen kevesebbet adózott mindenki, mintha bérként kapta volna, és ráadásul még hozam is keletkezett rajta.

 

Üdvözlettel:

Véber József
key account manager
MOK Komplex Kft.
fakoosz@mok.hu

 

 

 

 

 

 


 

2011.09.16.12:24:50

 

Tisztelt Doktornő!

Tisztelt Doktor Úr!

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a MOK Komplex Kft. és a FAKOOSZ között létrejött megállapodás alapján, Önök még további 10% kedvezménnyel vehetik igénybe a szakmai felelősségbiztosítást.

A MOK Komplex Kft az Orvosi Kamara 100%-os tulajdonban lévő pénzügyi tanácsadó kft-je. Létrejöttének célja, hogy minden Orvos Kamarai tagnak segítséget nyújtson a mai zavaros és kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben való eligazodásban mindenféle banki és biztosítási termék vonatkozásában. A MOK Komplex Kft indulását követő első gyümölcse egy olyan orvos szakmai felelősségbiztosítás, mely díjaiban és feltételeiben is a legkedvezőbb a piacon.

 

Miben más a piacon lévő többi biztosításnál?

 

 • Bonus/Malus rendszer: A biztosító megjutalmazza a kármentes orvosokat, 3 év kármentességet követően az eleve kedvező díjak további 30%-kal csökkennek.
 • Ha egy biztosításon belül több biztosított orvos van, akár 40% díjkedvezmény jár az alapdíjból
 • Egyedi esetben akár 50 millió Ft feletti káreseményenkénti limit is megadható
 • Egy év visszamenőleges fedezet a váltás megkönnyítésére, amely további 2 évvel is kitolható
 • Kiterjesztés az aktív tevékenység utáni évekre
 • Nincs kötelező önrész
 • Több orvosi tevékenység gyakorlása esetén csak a drágább tevékenység után kell díjat fizetni, nem adódnak össze ennek díjai
 • A díj szempontjából mindegy, hány helyen dolgozik az orvos
 • Kiterjesztés külföldi munkavállalásra, akár az EU-n kívülre is
 • Ha Ön több céggel is rendelkezik, nem kell két külön biztosítást kötnie, ugyanazon biztosításon belül ugyanazon áron mindkét cégét feltüntetjük az ajánlatban.
 • Az ajánlat megkötéséhez nem feltétlenül kell személyesen találkozni, e-mailben vagy faxon is, akár 24 órán belül megkapja az ajánlatot, melyet az ÁNTSZ már elfogad.

 

Biztosított

5M Ft káronkénti/5M Ft éves limit

5M Ft káronkénti/10M Ft éves limit

5M Ft káronkénti/50M Ft éves limit

Éves díj/

3 év kármentesség utáni

Éves díj

Éves díj/

3 év kármentesség utáni

Éves díj

Éves díj/

3 év kármentesség utáni

Éves díj

Háziorvos / házi gyermekorvos

(csecsemő és gyermekgyógyász szakképesítéssel)

13.680 Ft / 9.576 Ft

14.896 Ft / 10.472 Ft

17.814 Ft / 12.470 Ft

+ 1 fő szakasszisztens

14.820 Ft / 10.374 Ft

16.036 Ft / 11.225 Ft

18.954 Ft / 13.268 Ft

Csecsemő és gyermekgyógyász/

Foglalkozás egészségügy/

belgyógyász

20.520 Ft / 14.364 Ft

22.420 Ft / 15.694 Ft

26.980 Ft / 18.886 Ft

+ 1 fő szakasszisztens

21.660 Ft / 15.162 Ft

23.560 Ft / 16.492 Ft

28.120 Ft / 19.684 Ft

 

Biztosított

10M Ft káronkénti/10M Ft éves limit

10M Ft káronkénti/20M Ft éves limit

10M Ft káronkénti/50M Ft éves limit

Éves díj/

3 év kármentesség utáni

Éves díj

Éves díj/

3 év kármentesség utáni

Éves díj

Éves díj/

3 év kármentesség utáni

Éves díj

Háziorvos/ házi gyermekorvos

(csecsemő és gyermekgyógyász szakképesítéssel)

17.328 Ft / 12.130 Ft

18.544 Ft / 12.981 Ft

19.638 Ft / 13.747 Ft

+ 1 fő szakasszisztens

18.468 Ft / 12.928 Ft

19.684 Ft / 13.779 Ft

20.778 Ft / 14.545 Ft

Csecsemő és gyermekgyógyász/

Foglalkozás egészségügy/

belgyógyász

26.220 Ft / 18.354 Ft

28.120 Ft / 19.684 Ft

29.830 Ft / 20.881 Ft

+ 1 fő szakasszisztens

27.360 Ft / 19.152 Ft

29.260 Ft / 20.482 Ft

30.970 Ft / 21.679 Ft

 

A fent látható kalkulációk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek!

 

Amennyiben ajánlatunk felkeltette az érdeklődését, keresse fel a MOK Komplex Kft-t az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

Üdvözlettel:

MOK Komplex Pénzügyi Tanácsadó Kft.

 

Elérhetőségeink:

 

Tel:                  06/1 269-43-91 / 145-ös mellék

Email:               fakoosz@mok.hu

Weboldal:        www.mokkomplex.hu

 


 

2011.07.21.12:04:23

 

 

Tisztelt Olvasóink!

 

Már több fórumon értesülhettek róla, hogy a Magyar Orvosi Kamara megalapította saját független pénzügyi tanácsadó kft-jét, MOK Komplex-et, amellyel arra teremt lehetőséget, hogy Önnek pénzügyi előnyökkel járó szolgáltatást nyújtson.

A MOK Komplex első saját ”terméke” a MOK Doktor pénzügyi megoldáscsomag, amelynek egyik eleme, az orvostársadalmat leginkább érintő szakmai felelősségbiztosítás. Fontosnak tartjuk, hogy rávilágítsunk azokra a problémákra, amelyek ezen termék kapcsán előfordulhatnak, amik miatt érdemes pár percet szánni arra, hogy felülvizsgáljuk a régóta futó biztosításokat.

 

Az 5/50-es:

Az egyik legnagyobb probléma az, hogy a jelenleg futó biztosítások jelentős számban nem személyre szabottak, hanem egy sablon alapján készültek. Ilyenek például a káronként 5MFt és éves 50MFt biztosítási limittel működő termékek. Ez azt jelenti, hogy egy kárnál maximum 5MFt-ot fizet a biztosító, ám ez 10x megismételhető. Ennél a megoldásnál egy 8MFt-os kárigény esetén az 5MFt feletti részre már a biztosító nem fizet. Fontosabb viszont azt végiggondolni, hogy vajon van-e arra reális esély, hogy egy orvos egy éven belül 10 db 5MFt-os kárt okoz? A válasz egyértelmű, nincs. Akkor miért fizetnek 10x-es limitért? Azért, mert amikor köttetett a szerződés, nem volt más megoldás.

 

Kockázati helyek:

A másik fontos ok a biztosítások felülvizsgálására a kockázati helyekkel kapcsolatos. Sok orvosnál előfordul, hogy már nem, vagy nemcsak azon a helyen dolgozik, mint a szerződés megkötésekor. Ilyen esetben bizony a biztosítása csak azon helyszínekre nyújt fedezetet, amiről a biztosító tud. Az általa nem ismert kockázati helyeken okozott károkra nem fog fizetni.

 

Változó szakterület:

Előfordul az is, hogy az adott orvos az élete során újabb szakvizsgát tesz le, és az új szakterületén elkezd tevékenykedni, esetleg az eddig csak járóbeteg ellátásban dolgozó orvos fekvőbeteg ellátásban tevékenykedik tovább. Azonban ha a biztosító erről nem értesül, nem építi bele az új kockázatot a díjba, szintén nem köteles kártérítést fizetni az új szakterületekre.

 

Az „elméleti” biztosítás:

Találkoztunk már olyan felelősségbiztosítással is, amely egy vagyonbiztosítás részét képezi. A biztosító ugyan vállalja, hogy ez egy orvosi szakmai felelősségbiztosítás, így lejelenthető a felügyeleti szervnek, vagyis az orvos a kötelességének eleget tett, azonban ezen biztosítások rengeteg kizárást tartalmaznak, így kár esetén nagyon nagy eséllyel nem fognak helytállni az orvos helyett.

 

Kizárások:

A előző példa kapcsán el is érkeztünk egy nagyon fontos ponthoz, ami nem más, mint a kizárások. A biztosítási szerződés azon része, amit mindenképpen érdemes átolvasni. Van biztosítás, ami nem fizet, ha külföldi állampolgárral szemben okoznak kárt. Ez fontos lehet, hiszen nem minden esetben derül az ki egy betegről, hogy külföldi állampolgár. Létezik olyan termék is, amely nem nyújt fedezetet abban az esetben, ha nem saját magánrendelésen, hanem más cégnek bedolgozva okoz kárt az orvos. Ezeken kívül számtalan olyan kizárás létezik még, ami az egyes orvosoknak bizony komoly kockázatot jelenthet.

 

Bonus/malus:

Sok orvostól jött visszajelzésként, hogy hosszú évek óta fizeti a felelősségbiztosítását, a díja évről évre nő, és a kármentességért cserébe nem kap semmit. Hiányolják – jogosan – a BONUS/MALUS rendszert. Vagyis a piacon szükség van egy olyan termékre, ami díjazza az évekig tartó kármentességet.

 

A MOK Komplex Kft. által kifejlesztésre került szakmai felelősségbiztosítás a fenti problémák mindegyikét megoldja, valós kockázatvállalás van mögötte, vagyis ha kár van, valóban fizetni fog, a jelenlegi orvosi igényekre készült, továbbá díjaiban is sok esetben kedvezőbb, mint a most élő biztosítások. Ezen felül pedig 3 év kármentesség után 30% díjkedvezményt ad.

 

Amennyiben a fenti példák bármelyikében a saját biztosítására ismert, vagy egyszerűen úgy érzi, hogy érdemes a több éve megkötött biztosítását felülvizsgálni, várjuk jelentkezését a fakoosz@mok.hu címre. Kérjük, hogy az e-mailben adja meg nevét, pecsétszámát és mobiltelefonszámát is. Nagyon fontos dolog azt is figyelembe venni, hogy a jogszabályok szerint a vagyon- és felelősségbiztosítások csak évfordulóval, pontosabban azelőtt legalább 30 nappal mondhatók fel. Amennyiben nem mostanában van az évforduló, és ezt megírják nekünk, a munkatársaink ezt nyilvántartják, és időben jelentkezni fognak.

 

A MOK Komplex Kft és a FAKOOSZ közötti együttműködés értelmében azon orvosok, akik érvényes tagsággal rendelkeznek, az eredeti díjból 10% kedvezményt kapnak. Ezt a kedvezményt az MKB Biztosító Zrt. azzal a feltétellel adta, hogy 1 éven belül egy 300 főből álló csoporthoz sikeresen eljut a kezdeményezésünk.

 

 

Véber József

key account manager

MOK Komplex Kft.

1068 Budapest

Szondi utca 100.

fakoosz@mok.hu

www.mokkomplex.hu

Szavazás

Lesz-e érdemi finanszírozásemelés 2015-ben?
Igen
Nem
Már elkésett
Asztali nézet